Zitvolleybaldames van bondscoach Pim Scherpenzeel behalen brons op het EK

Naast opleiders van volleybaltrainers zijn Pim Scherpenzeel en Martin Rutten van Scherp Volleybal ook respectievelijk bondscoach en assistent-bondscoach van het Nederlands Dames Zitvolleybalteam. Afgelopen week vond het EK plaats in Porec, Kroatië en de dames hebben het brons mee terug naar huis genomen!

zitvolleybal brons

Pim en Martin met de beker en hun bronzen medaille.

Dit artikel verscheen op volleybal.nl

Zitvolleybalsters veroveren brons op EK!

De Nederlandse zitvolleybalsters hebben zaterdag de bronzen medaille gewonnen op het EK in het Kroatische Porec. Het team van bondscoach Pim Scherpenzeel won in de wedstrijd om de derde plaats overtuigend met 3-0 van Finland.

Oranje moest vrijdagavond aantreden tegen het sterke Rusland in de halve finale. In de poule wonnen de Russinnen al met 3-0 van Nederland, en diezelfde uitslag stond ook na afloop van de halve finale weer op het scorebord. De zitvolleybalsters konden geen vuist maken tegen de grootmacht, en met name Iuliia Mednikova (16 punten) bleek moeilijk af te stoppen.

In de kleine finale tegen Finland was Nederland wel de bovenliggende partij. Twee jaar geleden verloor Oranje de wedstrijd om het brons tegen Slovenië, en dit keer wilden de zitvolleybalsters per se met eremetaal huiswaarts keren.

Dat lukte, want Finland werd met succes onder de duim gehouden. Karin van der Haar werd topscorer met 15 punten, en ook Elvira Stinissen (12 punten) en Djoke van Marum (11 punten) kwamen gemakkelijk tot scoren. Met name de winst van de derde set was knap, omdat Oranje een 11-17 achterstand omdraaide in een 25-23 overwinning.

Uitslag wedstrijd om brons, zaterdag:

Nederland – Finland 3-0 (25-18, 25-16, 25-23)

Uitslag halve finale, vrijdag:

Nederland – Rusland 0-3 (19-25, 11-25, 12-25)

Kijk de beslissende wedstrijd om het brons terug:

Leave a Comment