trainers begeleiden

Scherp Volleybal gaat VOLEVO-trainers begeleiden

Scherp Volleybal is een bijzondere overeenkomst aangegaan met VOLEVO, één van de grootste sportverenigingen binnen de gemeente Leidschendam-Voorburg. De komende twee jaar zullen wij alle trainers van de door Nevobo aangewezen ‘Superclub‘ opleiden en begeleiden.

Superclub?

Nevobo besloot komende jaren stevig in het zetten op het versterken van verenigingen. Peter van Tarel (Coördinator Sportontwikkeling): “Dit gaan we vooral doen door een aantal taken van clubs te professionaliseren. Middels “Superclubs”, zoals we ze voorlopig hebben genoemd, dragen wij als collectieve volleybalgemeenschap financieel bij aan betaalde krachten die lokaal de vereniging versterken, helpen wij verbinding leggen met gemeenten en ondersteunen we ook in het opzetten van samenwerkingen tussen clubs.”

Door deze financiële steun kunnen Superclubs zoals Volevo samenwerkingen aangaan met professionals. VOLEVO heeft gekozen voor vaste trainersbegeleiding door Scherp Volleybal. Uiteraard zijn wij hier erg blij mee en kijken we ontzettend uit naar deze samenwerking!

Continuïteit

De kwaliteit van een (volleybal)vereniging staat of valt met de kwaliteit van het technisch kader, in het bijzonder de trainers. Onderzoek van de Nevobo laat zien dat leuke, goede trainingen de belangrijkste bindende factor zijn voor het blijvende lidmaatschap van een club. Trainers vormen voor de spelende leden immers het directe aanspreekpunt van de club. Geen of slechte trainers leiden – meer dan andere factoren – tot ledenverlies voor verenigingen. Het is daarom van levensbelang om continu te blijven werken aan de kwaliteit van de trainers en begeleiders van alle teams, en niet alleen van het eerste team!

Ook samenwerken?

Ben je ook benieuwd wat we voor jouw vereniging kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op via info@scherp-volleybal.nl of bel naar 06 41 28 62 43.

Leave a Comment