Pim met Paravolley Dames NL op Hajraa

De Nederlandse zitvolleybalsters dagen tijdens het 39e Hajraa Buitentoernooi eredivisieteams uit voor een wedstrijd zitvolleybal. Op deze manier vraagt de Eindhovense volleybalclub Hajraa aandacht voor de paralympische sport. Ook zijn, dankzij sponsor ilionx, drie dames van het Nederlands team van de partij in Eindhoven dit weekend.

Het verhaal van de zitvolleybalsters bevat volgens de organisatie van het toernooi meer dan alleen de sport. De organisatie vindt dat de verhalen over het accepteren van je beperking en angsten overwinnen niet mogen ontbreken op het toernooi. Voor de wedstrijden wordt een speciale, tijdelijke vloer aangelegd. Het Hajraa Buitentoernooi vindt plaats in het weekend van 16, 17 en 18 juni op en rond het TU-terrein te Eindhoven.

Clinics van de Volleybaldames

Naast de komst van de paralympische volleybalsters, beschikt het buitentoernooi dit jaar over een aantal andere primeurs. Zo lanceert Hajraa in samenwerking met sponsor Alten een wedstrijd-app, die informatie toegankelijker maakt en voor meer interactiviteit moet zorgen. Ook zijn er dankzij sponsor ilionx drie speelsters van het Nederlands damesvolleybalteam aanwezig. Zij geven diverse clinics aan bezoekers van het toernooi.

Tom van Veen, organisator: “Wij vinden dat volleybal voor iedereen is. Ook voor mensen met een beperking die niet staand kunnen volleyballen. Het doorzettingsvermogen van de paralympische volleybalsters is niet alleen een bron van inspiratie voor volleyballers, maar voor iedereen die ons toernooi komt bezoeken. Ik ben benieuwd hoe de eredivisieteams presteren tegen de dames, het is in ieder geval een mooie uitdaging! Het is inmiddels alweer de 39e editie van het toernooi, Ik ben ontzettend trots op het feit dat we ook dit jaar weer iets nieuws toevoegen’, zegt Tom van Veen van het Hajraa organisatieteam.

Hajraa Buitentoernooi

Al bijna veertig jaar organiseert de Eindhovense Studenten Volleybalvereniging Hajraa jaarlijks Europa’s grootste grasvolleybaltoernooi: het Hajraa Buitentoernooi. Elk jaar reizen er naast de 4.000 Nederlandse deelnemers ook veel buitenlandse teams af naar het toernooi. Naast wedstrijden van recreanten- tot eredivisieniveau, host het Hajraa Buitentoernooi het Nederlands Studenten Kampioenschap volleybal en is het een locatie van de nationale beach-competitie. Op vrijdagavond en zaterdagavond worden er grote feesten georganiseerd, die ook te bezoeken zijn als niet-deelnemer.

Leave a Comment