Onze succesverhalen

Cursussen

VSTS, Bodegraven

Britt de Roos

Scherp Volleybal organiseerde meerdere malen verschillende cursussen bij VSTS in Bodegraven
“Ik heb al vaker vanuit mijn rol als lid van technische zaken bij VSTS met Pim van Scherp Volleybal trainerscursussen mogen organiseren voor de trainers van VSTS. Afgelopen seizoen heeft Pim bij ons de beginnerscursus gegeven, waarvoor wij ook aanspraak hebben gemaakt op de subsidie die door de Nevobo beschikbaar is gesteld. Fijn dat Pim ook altijd meedenkt om de kosten voor de vereniging zo laag mogelijk te houden door de subsidies te reserveren. De cursisten hebben de workshops als zeer leerzaam ervaren, dit komt vooral door de manier waarop Pim het weet over te brengen op de trainers. Hopelijk mogen we als vereniging in de toekomst nog vaker van de diensten van Scherp Volleybal gebruik maken.”

Samenwerkingsverbanden

USV Protos, Utrecht

Koen Ruiter

Scherp Volleybal organiseert alle trainersopleidingen en -clinics bij USV Protos
Ik heb Pim leren kennen toen ik voor Protos op zoek was naar een partner om de begeleiding van onze trainers te verbeteren. In de gesprekken hierover kwam hij over als ervaren trainersbegeleider en was het duidelijk dat hij wist waar hij het over had. Voor mij was het erg fijn dat hij ervaring had met dergelijke trajecten en trainers van alle niveau’s (3e divisie tot en met 4e klasse) kon helpen zichzelf te verbeteren. Wij als bestuur hebben Pim als prettige partner ervaren. Hij is kundig en ervaren, maar wat hem het meest waardevol maakt voor ons is zijn vermogen zich in te leven in enerzijds al onze trainers, anderzijds de vrij unieke studentencultuur die er bij Protos is. Hij is in de clinics in staat om gemakkelijk te schakelen tussen verschillende niveau’s en weet met interactieve werkvormen alle trainers te inspireren. Na evaluatie van het eerste jaar bleken alle reacties positief uit een groep van twintig trainers. Voor ons in ieder geval een hele mooie prestatie, en ik zou elke vereniging adviseren om op z’n minst eens met Pim te gaan praten!

DSVV Punch, Delft

Marianne Schaaphok

Scherp Volleybal organiseert alle trainersopleidingen en -clinics bij DSVV Punch
In seizoen 2016-2017 hebben wij in samenwerking met Scherp Volleybal voor onze trainers een beginnerscursus en een VT2-opleiding neergezet. De beginnerscursus heeft onze nieuwe trainers handvatten gegeven om een goede training te geven. Sommige van deze trainers waren zo enthousiast geworden dat ze ook besloten de VT2-cursus te volgen. Deze cursus stimuleert de trainers om hun trainingen goed voor te bereiden en om van elkaar te leren. Scherp Volleybal denkt goed mee en probeert zich aan te passen aan de wensen van de vereniging en de trainers. Kortom: Erg fijn om mee samen te werken!

Recensies

Ronald de Rooij - Timios, Waddinxveen

VT3-opleiding

“In 2015 heb ik de VT3-opleiding van Scherp Volleybal gevolgd. Iedere keer kwam ik weer met veel energie terug van de bijeenkomsten. Dat is waar Pim enorm goed in is: mensen enthousiast maken met zijn kennis en kunde!”


Thomas van Hengel - DSVV Punch, Delft

VT3-opleiding

“Uitstekende VT3-cursus! De verschillende workshops zorgen voor een energieke en informatieve cursus. Alles wat voorbij komt heb ik direct kunnen toepassen op het team wat ik training geef. Het team merkte ook dat ik als trainer flink stappen heb gemaakt door deze cursus.”


Dennis Bosveld - vv Haaglanden, Voorburg

Beginnerscursus Training Geven

“Aan het begin van het seizoen 2016-2017 heeft vv Haaglanden samen met Scherp Volleybal de Beginnerscursus Training Geven georganiseerd. Enthousiast zijn er op twee zondagochtenden allerlei nuttige tips en aanwijzingen voorbij gekomen over het geven van een volleybaltraining. Met een aantal van onze beginnende trainers bij de jeugd en de CMV teams, waaronder enkele ouders, is er met elkaar geoefend. Door vanuit vv Haaglanden deze cursus aan onze leden aan te bieden hebben wij het trainerskorps kunnen opleiden en uitbreiden. Voor de deelnemers en vereniging een win-win situatie!”


Koen Ruiter - USV Protos, Utrecht

VT2-opleiding

“Ik heb bij Scherp Volleybal mijn VT2-cursus gevolgd via het interne trainersprogramma dat bij Protos in samenwerking met Pim georganiseerd was. Wat me gelijk al ontzettend aansprak is dat Pim aangaf om de cursus in twee intensieve delen van drie uur te knippen. Daarnaast merkte je aan alles dat hij ervaring had met dergelijke begeleiding en dat hij op alle niveaus trainers begeleid had. Ik gaf op dat moment training aan een promotieklasseteam en was geen volledige beginner meer, maar Pim heeft me erg geholpen met het aanbrengen van structuur in een training en over een periode van meerdere trainingen. Pim zelf heb ik ervaren als prettige begeleider. Hij maakt makkelijk contact en kan zich goed inleven in de situatie van mijzelf als trainer, wat maakte dat ik veel concrete en direct bruikbare aanwijzingen van hem heb gekregen. Ik zou een trainerscursus bij Scherp Volleybal aanbevelen aan iedereen die behoefte heeft aan ervaren begeleiding en de drive om beter te worden als trainer”

Niels Dijkshoorn - Gemini S, Hilversum

VT2-opleiding

“Ik vond de sfeer die Scherp Volleybal tijdens de cursus creëerde erg leuk en leerzaam. Hierdoor heb ik nog meer plezier gekregen in het geven van training en kan ik mij verder ontwikkelen als trainer.”


Danielle Lustig - VC Castellum, Alphen

VT2-opleiding

“Wat een geweldig leerzame VT2-cursus.
Pittig, best een tijdsinvestering, maar zo de moeite waard. Nieuwe ideeën en meer gestructureerde manier van training geven opgedaan. Bedankt!”