Maatwerk

Voor ervaren trainers en ambitieuze clubs

Visie

Bij Scherp Volleybal geloven we in een persoonlijke aanpak en organiseren wij onze cursussen en opleidingen dus het liefste volledig op maat. De ene trainer heeft immers behoefte aan het één, de andere aan het ander. Ook geloven wij dat trainers van elkaar kunnen leren. Daarom bieden wij maatwerk, zowel voor individuele trainers als voor ambitieuze verenigingen.

Ervaren trainers

Ervaren trainers kunnen bij ons een individueel maatwerktraject volgen om hun trainerslicentie te behalen.
Lees meer

Ambitieuze clubs

Wij werken graag samen met ambitieuze clubs om continuïteit te behouden in het opleiden van hun trainers.
Lees meer

Individueel

Als je een (zeer) ervaren trainer bent die graag een licentie wil halen, maar geen tijd of zin hebt in het volgen van de gehele opleiding, dan is er een mogelijkheid om je licentie te halen via een individueel maatwerktraject.

Aan de hand van een scan en een intakegesprek wordt bepaald wat je al kunt en kent, waarna je een maatwerkprogramma kunt volgen, dat geheel is afgestemd op jouw wensen en mogelijkheden. We maken graag een voorstel om jou zo goed mogelijk voor te bereiden op het doen van de PvB’s bij de Nevobo.

Het maatwerktraject van Koen

“Wat mij ontzettend aansprak is dat Pim aangaf om de cursus in twee intensieve delen van drie uur te knippen. Ik gaf op dat moment training aan een promotieklasseteam en was geen volledige beginner meer. Pim zelf heb ik ervaren als prettige begeleider. Hij maakt makkelijk contact en kan zich goed inleven in de situatie van mijzelf als trainer. Ik zou een trainerscursus bij Scherp Volleybal aanbevelen aan iedereen die behoefte heeft aan ervaren begeleiding en de drive om beter te worden als trainer” – Koen, USV Protos

Jaarlijkse samenwerking


De kwaliteit van een (volleybal)vereniging staat of valt met de kwaliteit van het technisch kader. Onderzoek van de Nevobo laat zien dat leuke, goede trainingen de belangrijkste bindende factor zijn voor het blijvende lidmaatschap van een club. Trainers vormen voor de spelende leden immers het directe aanspreekpunt van de club. Geen of slechte trainers leiden – meer dan andere factoren – tot ledenverlies voor verenigingen.

Het is daarom van levensbelang om continu te blijven werken aan de kwaliteit van de trainers en begeleiders van alle teams, en niet alleen van het eerste team!

Wat kunnen we voor jullie doen?

Het team van Scherp Volleybal wil besturen en Technische Commissies graag helpen met alle aspecten die te maken hebben met de kwaliteit van het technisch kader. Denk hierbij aan:

Het opleiden van trainers

Uiteraard kunnen wij jaarlijks opleidingen, clinics en workshops verzorgen voor jullie trainers. Zo heb je altijd gediplomeerde trainers in huis!


Het maken van (beleids)plannen

Wij ondersteunen bij het opstellen van technische beleidsplannen, opleidingsplannen, teamjaarplanningen en plannen voor talentontwikkeling.


Het vinden van trainers

Dankzij ons uitgebreide netwerk van trainers en trainers in opleiding, zijn wij de ideale partner om jaarlijks nieuwe trainers te vinden.


Zij gingen jullie voor

Bij deze clubs verzorgen wij jaarlijks alle trainersopleidingen, workshops en beoordelingen:

VV Utrecht

PDK Huizen

Ook samenwerken aan een duurzaam trainersbeleid?


Aan de hand van een maatwerkgesprek, kan voor iedere vereniging een vrijblijvend voorstel worden opgesteld voor de ondersteuning van bestuur of TC bij de ontwikkeling naar een professionele volleybalorganisatie.

Wil je meer informatie over wat wij voor jouw vereniging kunnen betekenen? Mail ons op info@scherp-volleybal.nl of bel naar 06 41 286 243.