NVVO strikt succescoach Radostin Stoychev

Bulgaarse topcoach begin juni 2 dagen in Nederland

Na de Amerikaanse topcoach John Kessel heeft de Nederlandse vereniging van volleybaloefenmeesters (NVVO) opnieuw een topcoach weten te strikken voor haar halfjaarlijkse VT 4/5 clinic. De Bulgaarse topcoach Radostin Stoychev verzorgt op 1 en 2 juni het clinicprogramma van de grootste volleybaltrainersorganisatie van Nederland.

Op dit moment werkt Stoychev bij Pallavolla Modena in Italië. Hier traint hij onder andere ‘onze’ Maarten van Garderen, maar heeft ook wereldsterren als Bruno Rezende, Philip Holt en Earvin Ngapeth onder zijn hoede. Onder zijn leiding wonnen ploegen als Dynamo Moskou, Slavia Sofia, Trentino, Halkbank Ankara meerdere lands-, Champions League en World Cup titels. In Bulgarije en Italië werd Stoychev dan ook diverse malen uitgeroepen tot coach van het jaar.

Er zijn wereldwijd weinig coaches met een vergelijkbare palmares te vinden, dus trainers en coaches van Nederland, maak van deze unieke gelegenheid gebruik! Waar de clinic begin juni plaats zal vinden is nog niet bekend. Het programma  ligt in grote lijnen vast, maar Stoychev gaf aan graag in te gaan op vragen vanuit het werkveld. Heb je dus ideeën of vragen voor de topcoach, mail ze  naar secr@nvvo.org.  Hier kun je je ook vast aanmelden. Zodra de locatie en/of andere details bekend zijn, lees je dat op Nvvo.org.

Bron: nevobo.nl

Leave a Comment