Nieuwe podcast: het belang van trainersbegeleiding

Hoe draagt trainersbegeleiding bij aan de kwaliteit en plezier binnen volleybal? Beluister de podcast.

“Heel veel trainers in Nederland voelen zich best wel alleen”, aldus trainersbegeleider Ine Klosters tijdens het Volleybalcongres vorige maand.  Samen met jeugdtrainer Mats Bleeker (Prima Donna Kaas Huizen en Taurus Houten) en bestuurder Alfred Barkhuis (Sudosa-Desto Assen) ging zij met de deelnemers in gesprek over het belang van goede trainersbegeleiding.

Het belang van trainersbegeleiding
Het niveau van trainers is in grote mate bepalend voor de kwaliteit het aanbod van jouw club. Een goede trainer zorgt voor vooruitgang, maar is ook belangrijk om leden met plezier te laten volleyballen. Met de juiste begeleiding van jullie trainers kun je dus veel winnen!

Als een trainer niet beschikt over de juiste handvatten, heeft dat invloed op zijn of haar plezier, maar ook op dat van spelers. Daarbij gaat het niet enkel om begeleiding op technisch gebied, maar, zeker bij de jeugd, ook op pedagogisch gebied. Iedere doelgroep dient namelijk anders benaderd te worden. Hoe krijgt de trainer een klik met zijn team? Hoe zorgt hij of zij ervoor dat spelers vertrouwen krijgen in hem of haar?

Investeren in trainersbegeleiding levert dus veel op: voor de trainer, de spelers, de vereniging en uiteindelijk heel volleyballend Nederland. De podcast van ervaren trainersbegeleider Klosters geeft je waardevolle tips om goede trainersbegeleiding binnen jouw vereniging te realiseren en zo iedereen verder te helpen.

Aan de slag!
Wij, of een van de andere Nevobo opleiders, helpen je graag op weg. Stuur ons een mail op info@scherp-volleybal.nl en kijk wat we voor je kunnen betekenen. Samen gaan we voor nog meer kwaliteit en plezier bij jouw club! Beluister snel de podcast.

Leave a Comment