Wij leiden volleybaltrainers op

Welkom bij Volleybalopleidingen.nl

Stichting Volleybalopleidingen.nl verzorgt de trainersopleidingen van Nevobo (Nederlandse Volleybal Bond). Je kunt bij ons terecht voor o.a. beginnerscursussen, VT2-opleidingen en VT3-opleidingen.

Beginnerscursussen

Voor onervaren trainers, beginnende begeleiders van jeugdteams, ouders van jeugdleden of mensen die de stap naar de VT2 te groot vinden.

VT3-opleiding

Leidt op tot een zelfstandige volleybaltrainer die werkzaam is binnen de volleybalvereniging en richt zich op het trainen en coachen van (jeugd)teams tot en met de regiodivisie.

VT2-opleiding

Leidt op tot een volleybaltrainer die werkt binnen verenigingsverband met mini’s, jeugd, recreanten en/of senioren tot en met de 2e klasse van de regio.

Maatwerk

Voor ervaren volleybaltrainers en ambitieuze verenigingen hebben wij verschillende maatwerktrajecten en samenwerkingsverbanden.

Lees onze blogs

Methodiek & didactiek: Wat doet en zegt een volleybaltrainer tíjdens de training?

Jouw trainingsvoorbereiding is natuurlijk het halve werk, maar wat is die andere helft? Wat wordt er van jou verwacht tijdens de training, en waar moet je allemaal op letten? In onze opleidingen VT2 en VT3 komt dit uitgebreid aan bod. Daarin behandelen wij hoe je een training opbouwt, wat je als trainer moet/kunt doen tijdens een training en hoe je observeert en analyseert. Bovendien leren we je methodiek en didactiek, planning, tactiek en techniek. In deze blog geven we je alvast een handig didactisch werkschema voor tijdens de training.

Lees verder
volleybalopleidingen

VEELGESTELDE VRAGEN

Wij bieden officiële Nevobo trainersopleidingen (basiscursussen, volleybaltrainer 2 en  volleybaltrainer 3), bijscholingen voor licentiepunten en themagerichte opleidingen zoals trainen geven aan pubers, veilig sportklimaat en volleyveilig. Daarnaast is het altijd mogelijk om een maatwerk opleiding te organiseren. Kijk hier voor een overzicht.

Kijk in onze kalender naar opleidingen die open staan voor inschrijvingen. Bij elke opleiding vind je de manier van inschrijven. Dit verschilt op dit moment nog per opleiding.

We plannen regelmatig nieuwe opleidingen, dus houd de website in de gaten of schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Daarnaast kun je altijd contact opnemen met de hoofdopleider in je regio. Die weet wat er in de pijplijn zit en kan samen met jou bekijken of het kansrijk is de gewenste opleiding in te plannen. 

Zeker! We werken graag samen met verenigingen. Als er een aantal trainers van jullie vereniging een opleiding wil volgen neem dan contact op met de hoofdopleider in je regio.

Natuurlijk. We organiseren regelmatig bijscholingen voor licentiepunten. Kijk in de kalender voor het huidige aanbod. Ook deelname aan een enkele VT3 bijeenkomst levert al licentiepunten op.

Staat je vraag er niet tussen? Kijk op de pagina FAQ of stuur gerust een mail naar info@volleybalopleidingen.nl